donderdag 10 januari 2008

Kuching

Joew!

Ons vanochtend schandalig overslapen en bijgevolg in zeven haasten de taxi moeten inspringen om de ochtendvlucht naar Kuching nog te halen.
De rest van de dag verliep gelukkig geheel stressloos en relaxt. Logeren hier in een supercosy guesthouse, uitgebaat door langharige vol getattoeeerde maar oh zo lieve Iban-jongens, een al even langharig en volgetattoeeerd lief meisje en een geimmigreerde Hollandse Ozzy Osbourne look-a-like. Voelden ons meteen thuis :-) Gezellig gepraat, zelfs samen geluncht en daarna met z'n tweetjes de stad ingetrokken.
Kuching ligt aan een rivier en het is heerlijk wandelen over de lange boulevard langs het water. Ijskoffietje hier, slenteren door de straatjes en over de marktjes daar, even bootje varen naar de andere oever om wat met de lokale kids te spelen, ... Ja, je snapt het wel, echt moe hebben we ons niet gemaakt vandaag.Later op de middag wel nog de shuttle genomen naar het Holiday Inn Damai Beach Resort (een sjiek hotel gelegen op een schiereiland zo'n 35 km hier vandaan), met de intentie om gewoon verder lui te doen en ons daar op het strand of aan het zwembad neer te leggen. Maar wat bleek, bij hoog tij is er daar geen strand meer en het zwembad lag al in de schaduw. Pfff. Een lichte tegenvaller dus.
Dan maar een cocktailtje gedronken met uitzicht op zee en het busje van zeven terug naar het centrum genomen. De dag afgesloten met een zoveelste kom noedels in een spotgoedkope, vuile Chinese eettent om de hoek. Tres local.

erie en wouter
x

Geen opmerkingen: